Uspešen zaključek študija Anžeta Ferš Eržena

Anže Ferš Eržen, je v zadnjih letih uspešno usklajeval študij s plavanjem in v tem času nanizal veliko dosežkov in uspehov na obeh področjih.

Anže je uspešno zaključil študij psihologije na univerzi A&M (Teksas, ZDA). V času študija je bil asistent študentskega laboratorija, ki je izvajal eksperimente o jeziku in spominu ljudi, bil je udeleženec The Horizon Performance Emerging Leaders Program-a. Prostovoljno je bil dejaven tudi v skupinah Sleep in Heavenly Peace, AggiesCan, Salvation Army in REVved Up to Read at Spring Creek Elementary.

V zadnjih treh sezonah se je uvrstil na prvenstvo NCAA (National Collegiate Athletic Association) in dosegel več rezultatov, ki ga uvrščajo med najboljših 10 v zgodovini A&M univerze, in sicer v disciplinah 100 m hrbtno, 200 m hrbtno, 200 m delfin in 200 m mešano. V sezoni 2022/2023 pa je bil tudi kapetan ekipe Aggies.

V času študija je dvakrat prejel nagrado CSCAA Scholar All-American in bil imenovan za SEC First Year Academic Honor Roll in Athletics Directors Honor Roll. Za leto 2023 pa je prejel nagrado College Sports Communications Academic All-America First Team.

Anže se je udeležil tudi Sredozemskih iger v Oranu (2022) in za Slovenijo osvojil srebrno medaljo v disciplini 400 m mešano. Z rezultatom 4:19,63 je izboljšal rekord Marka Milenkoviča, ki ga je držal vse od leta 2003. Uspešen nastop na Sredozemskih igrah ga je popeljal na Evropsko prvenstvo v Rimu (2022) kjer je kot debitant osvojil 11. mesto v disciplini 200 m mešano, s časom 2:01,98. S tem je izboljšal osebni rekord za 26 stotink sekunde, za državnim rekordom Petra Mankoča pa zaostal 41 stotink.

.

Anže, želimo ti še mnogo uspešnih nastopov!