Skip to content

Plavalne šole

Plavanje je poleg hoje ena glavnih aktivnosti, ki jih mora obvladati otrok. V plavalnemu klubu Ilirija imamo dolgoletno tradicijo poučevanja plavanja, ki smo jo izoblikovali na podlagi znanja in izkušenj pridobljenih v dolgih letih delovanja.

Plavalna šola predstavlja prvi korak za vstop v plavalni šport, ki je in bo glavni šport, ki ga mora osvojiti vsak otrok. Otroci se v plavalni šoli spoprijateljijo z vodo, v njej uživajo in se počutijo varne. V Plavalnem klubu Ilirija verjamemo v učenje plavanja preko igre in s tem oblikovanje temeljev za otrokov nadaljnji plavalni razvoj.

"PREŽIVI POLETJE Z ILIRIJO IN POSTANI PRAVI PLAVALEC"

o poletni plavalni šoli

Poletna plavalna šola poteka od junija do julija, v enotedenskih sklopih. Omogoča zabavno, zanimivo, a hkrati poučno preživljanje poletnih počitnic pod vodstvom izkušenih plavalnih učiteljev.

Najmlajši otroci v poletni plavalni šoli na zabaven način spoznajo gibanje v vodi in naredijo prve zamahe in udarce v vodi. Starejši in tisti, ki imajo za seboj že nekaj preplavanih kilometrov, pa se izpopolnjujejo v vseh štirih plavalnih tehnikah. Skupine so majhne, zato lahko vsakemu otroku posvetimo dovolj časa za individualni napredek.

V času gradnje novega športnega centra Ilirija, bomo Poletno plavalno šolo Plavalnega kluba Ilirija organizirali na bazenu Tivoli. Na voljo imamo velik 25m bazen za kakovostno učenja plavalnih tehnik ter manjši pregradni bazen, kjer se učimo prvih zaveslajev in udarcev. Prednost notranjega bazena se najbolje pokaže v slabem vremenu ter v najbolj vročem delu dneva, ko otroci niso izpostavljeni soncu.

Poletna plavalna šola poteka med šolskimi počitnicami, zato je tudi idealna rešitev za varstvo otrok od 6 leta dalje. Združuje kvalitetno varstvo z veliko igre in gibanja ter strokovno in poglobljeno učenje plavanja.

V Poletni plavalni šoli se nam lahko pridružijo otroci med 6. in 10. letom starosti (2012-2016 letnik rojstva). Število mest bo žal tudi letos omejeno, zato vam svetujemo, da res čim prej prijavite vaše otroke.

Mi se že veselimo poletnih skokov v bazen!

Prednosti

Odlična lokacija v samem centru Ljubljane.

Izkušen in usposobljen strokovni kader, ki s klubom sodeluje več let.

Raziskovanje parka Tivoli in Rožnika.

notranji bazen, ki omogoča nemoteno delo tudi v slabem vremenu

Celodnevni in dopoldanski termini v času počitnic.

Telovadnice v notranjem delu objekta, ki omogočajo raznoliko vadbo in dejavnosti v primeru slabega vremena.

Prijavnica

Organizacija Poletne plavalne šole Ilirija poteka v tedenskih terminih, vendar so možne tudi poljubne kombinacije po posameznih tednih.

Termini:

 1. Termin: 27.6.2022-1.7.2022
 2. Termin: 4.7.2022-8.7.2022
 3. Termin: 11.7.2022-15.7.2022
 4. Termin: 18.7.2022-22.7.2022
 5. Termin: 25.7.2022-29.7.2022

Cenik:

 • Dopoldanska šola plavanja:
  za en termin – prihod med 7.00 in 9.00 uro, odhod ob 12.00, z učenjem plavanja – 160 €.
 • Celodnevna šola plavanja:
  za en termin – prihod med 7.00 in 9.00 odhod med 15.00 in 16.00 uro,  z učenjem plavanja in vključenim kosilom  – 190 €.

Popusti: 

 • drugi otrok: 10%
 • tretji in vsak nadaljni otrok: 20%