Skip to content

Tekmovalne selekcije

Tekmovalne selekcije so sestavljene po starosti in znanju. V PK Ilirija želimo poskrbeti za celostni razvoj naših tekmovalk in tekmovalcev, od prvih zamahov do vrhunskih rezultatov. V plavalnih šolah imamo odličen sistem plavalnega opismenjevanja. Bodoče tekmovalce iz vrst rekreativnih plavalcev usmerjamo najprej v športno plavalno šolo in potem v tekmovalne selekcije.

Čeprav v določeni meri drži, da je plavanje individualni šport,  je treniranje plavanja mnogo več. V najmlajših selekcijah se otroci učijo ekipnega duha in na tekmovanjih nastopajo za ekipni uspeh. V kolikor otrok okrog sebe nima motiviranih vrstnikov, bo pot do osebnih zmag in vrhunskega rezultata veliko težja.

Športniki se specializirajo za določene discipline. Vsi vidiki treninga so individualizirani. V trening vključujemo sodelovanje s panožnimi strokovnjaki (prehrana, psihološka priprava, masaže, meritve…) Poveča se število priprav. Periodizacijo izvajamo večkrat letno. Pri treningu je velik poudarek na počitku in regeneraciji.