Ponovno na tekmovanjih

Po dolgem premoru tekmovalnega plavanja za plavalce vseh starostnih kategorij, se je marec pričel s tekmami na domačih tleh za mlajše plavalce in s tekmami v tujini za starejše. Po daljši odsotnosti od tekmovalnega ritma so plavalci Ilirije odlično odprli drugi del tekmovalne sezone. Nekateri so imeli še nekaj treme, spet drugim je uspel odličen nastop.

NAJMLAJŠI NA TEKMI PRINC IN PRINCESA ŠPRINTA

Prvi vikend februarja sta se 4. in 5. selekcija udeležili tekmovanja v Tivoliju, kjer so na kratke discipline plavalci preizkusili svoje sprinterske sposobnosti. Plavalci PK Ilirija so odlično odplavali najkrajše discipline in nekateri so se uvrstili tudi med najhitrejše tri plavalce:

Tilen Marinšek: 1. mesto 25 hrbtno, 25 prnsno, 25 prosto in 25 delfin

Matic Marinšek: 3. mesto 25 prsno

Miha Leskovar: 2.  mesto 25 hrbtno in 3. mesto 25 prosto

STAREJŠI NA TEKMI V ZAGREBU

Na domačih tleh tekem za starejše še nekaj časa ne bo, zato se je več slovenskih klubov podalo čez mejo na tekmo HPS HEP miting 2022 v Zagreb. Ilirijo so zastopali štirje plavalci, kateri so po dolgem času preverili formo v 50- metrskem bazenu. Odon Kerec je prav v vsakem skoku v bazen popravil osebni rekord. V finale sta se uvrstila tudi Nejc Kukec in Tia Primc, ki je kar trikrat osvojila sicer nehvaležno 4. mesto in le stotinke so jo ločile do uvrstitve na zmagovalni oder. Nika Habič se je zelo približala svojim osebnim rekordom na krajših disciplinah.

Tekma je bila dober pokazatelj po dolgem času, kje se trenutno nahaja plavalna forma. Do poletja še vse čaka kar nekaj trdega treninga, obenem pa pričakujemo dobre rezultate tekom poletne sezone.

DR. FIG V KRANJU

Prvo močnejše tekmovanje za mlajše plavalce (dečki/deklice in ml. dečki/ml. deklice) po dolgem času je bilo v Kranju in sicer tekmovanje Dr. Fig, kjer so nastopili tako plavalci iz Slovenije in iz tujine.

Poleg kopico odplavanih osebnih rekordov so plavalci lovili večerno spektakularno finale. Uvrstitve najboljših so bile:

Tim Kolenko: 8. mesto 100 delfin

Ava Luna Rihtman: 2. mesto 100 delfin, 5. mesto 100 prsno, 2. mesto 100 mešano, 2. mesto 100 hrbtno in 100 prosto.

Minea Đešević 7.mesto 100 prsno

Čestitke plavalcem in uspešno v nadaljevanju sezone!