Med 4. in 7. avgustom so tudi najstarejši plavalci dočakali svojo priložnost, da ob koncu sezone pokažejo svoj napredek in preverijo konkurenco v kadetski, mladinski in članski kategoriji. Ilirijani so prikazali odlično plavanje, razveselili so se številnih osebnih rekordov in uvrstitev v popoldanske finalne obračune.

Ob bučnem navijanju iz tribun smo lahko videli nekaj izjemno napetih predstav, v katerih so se medaljisti določili v zadnjih metrih pred ciljem. Ponosno, z medaljami okrog vratu, so državno prvenstvo zapustili naslednji Ilirijani:

ANŽE FERŠ ERŽEN:
🥇100 prsno abs.
 
TIA PRIMC:
🥇200 delfin abs.
🥇100 prosto abs.
🥇200 prosto abs.

🥇100 delfin abs. 🥈50 delfin abs.

ODON KEREC:
🥉100 prsno kad.
🥈200 prsno kad.
IAROSLAV POTEMIN:
🥈200 hrbtno mlad.
 
ISMAR ĆATIĆ:
🥉800 prosto kad.
 
NEJC KUKEC:
🥉 200 prsno abs.

Med njimi je izjemno plavanje prikazala Tia Primc, ki nas je z zlatimi odličji in naslovom absolutne državne prvakinje razveselila prav v vseh disciplinah, v katerih je nastopila, razen na 50 m delfin, kjer je prejela srebro. Bravo!!!

Še posebej smo ponosni na mlajše plavalce, ki so prvič nastopili na tem državnem prvenstvu in so si priplavali finala: Vita Trtnik, Ismar Ćatić, Tjaša Lipoglavšek, Erik Hudovornik in Jakob Puc. S plavanjem v finalih pa so nas navdušila tudi Nika Habič in Žan Špenko.

Čestitke prav vsem plavalcem in plavalkam, ki ste se kar štiri dni srčno borili v kranjske bazenu.
Vseh odličnih rezultatov pa seveda ne bi bilo brez obeh trenerjev, Matica Lipovža in Klemna Černaka, ki ju po prvenstvu čaka nekaj dni zasluženega dopusta.