Evropsko prvenstvo rim 2022

V preteklih dneh smo z navdušenjem spremljali nastope Ilirijana Anžeta Ferš Eržena na Evropskem prvenstvu v plavanju, ki je med 11. in 21.8. 2022 potekalo v Rimu. Na svojem prvem Evropskem prvenstvu je Anže nastopil v disciplinah 400 in 200 mešano, 50 in 200 hrbtno. 
 

Razveselil nas je z borbenimi nastopi, od katerih se mu je najbolje izšel nastop v disciplini 200 mešano, ki ga je popeljal v polfinale. Za 26 stotink sekunde je izboljšal svoj osebni rekord in se s časom 2:01,98 močno približal državnemu rekordu, ki je v lasti Petra Mankoča. S tem je tudi dosegel svoj cilj za to Evropsko prvestvu, ki ga je Anže pospremil z besedami:

“Osredotočil sem se na svojo tekmo, zadovoljen sem z osebnim rekordom in uvrstitvijo v polfinale. Že nekaj časa vem, da sem blizu državnemu rekordu, danes ga sicer nisem imel v mislih, ampak popoldne ga lahko dosežem. Plavati moram svojo tekmo, možnost za finale pa bo dodatna motivacija.”
V polfinalnem plavanju se je čas ustavil pri 2:03,07, s katerim je Anže osvojil skupno 14. mesto.
 
Ni dvoma, da nas bo Anže tudi v prihodnje razvajal z odličnimi rezultati, ki se jih že veselimo. Ilirijani bomo zvesto navijali zanj!
 
Za vse odlične nastope na EP Rim 2022 pa mu še enkrat čestitamo – BRAVO! 👏👏👏