Tia Primc je z osebnimi rekordi na mladinskem evropskem prvenstvu poskrbela za navdušenje med plavalci

Na mladinskem evropskem prvenstvu je slovenske barve zastopala Ilirijanka Tia Primc, ki se je zelo dobro znašla v izredno vročih vremenskih razmerah in bivanju v mehurčku. Veselili smo se Tiinih nastopov, saj je prav v vseh nastopih popravila osebne rekorde. Njen glavni nastop v disciplini 100 metrov delfin je prišel na vrsto prav na koncu, kjer je dosegla svoj cilj: uvrstitvev v polfinale mladinskega evropskega prvenstva in na koncu zaključila na 14. mestu, kar je najboljša slovenska uvrstitev v Rimu!

Škoda, da je nastopila rahlo prehlajena, saj se je izkazalo, da je bila tudi uvrstitev v finale dosegljiva. Ekipa Slovenije v sestavi Jaka Pušnik, Miha Vintar, Tia Primc in Zala Pogačar je dosegla tudi nov državni rekord v štafeti 4×100 metrov mešano mix.

“Po izredno težki plavalni sezoni, ko smo ostali zunaj vode v ključnem času priprav na velika mednarodna tekmovanja, moramo biti zelo zadovoljni z dosežki odplavanimi v Rimu in z velikim optimizmom pričakujemo prihajajoče sezone.”  je zaključek evropskega prvenstva pokomentiral trener Matic Lipovž.

REZULTATI Tie Primc na MEP v Rimu:
100 prosto: 58,69
50 delfin: 28,37
100 delfin: 1:01,24
100 delfin 1/2 finale: 1:01,29
200 delfin: 2:20,11

.