DRŽAVNO PRVENSTVO V PLAVANJU

Za večino plavalcev poletno državno prvenstvo predstavlja vrhunec sezone, vsi treningi se načrtujejo v ideji odplavati čim več osebnih rekordov na tem tekmovanju. V juliju so tako bila organizirana tri državna prvenstva ločena glede na kategorijo plavalcev.

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAJŠE DEČKE IN MLAJŠE DEKLICE 17.-18.7.2021 (Maribor)

Prvi so se na državnem prvenstvu pomerili naši najmlajši plavalci. Pomembni bo bili tako posamični rezultati kot ekipno točkovanje. Ti plavalci so kar nekaj časa med zimskim delom sezone ostali na suhem, opravljali so vadbe doma po načrtih trenerjev, kar nekaj časa tudi preko ZOOM-a ob prisotnosti trenerja, nato pa so končno šli v bazene in do sredine julija dobro natrenirali, saj so v skupnem seštevku zasedli odlično 4. mesto, za las pa jim je ušla uvrstitev na stopničke.  

Vse sodelujoče na tekmovanju in njihove rezultate in dosežke najdete TUKAJ.

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA DEČKE IN DEKLICE 23-25.7.2021 (Ljubljana)

Že naslednji teden je Ilirija v sklopu konzorcija (PK Ilirija, PK Ljubljana, PK Olimpija in ŠD Riba) bila soorganizator državnega prvenstva za dečke in deklice v Ljubljani. Tridnevno tekmovanje je postreglo z zanimivimi nastopi, predvsem v popoldanskem finalnem delu. Ilirijani so si priplavali kar nekaj finalnih nastopov, mnogo odličij med mlajšimi letniki in nekaj medalj. 

Vse sodelujoče na tekmovanju in njihove rezultate in dosežke najdete TUKAJ.

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLADINCE, KADETE IN ČLANE 29.7-18.2021 (Ravne na Koroškem)

Zadnji v poletni sezoni 2021 so v vodo skočili plavalci v kategoriji mladincev, kadetov in članov. V oddaljene Ravne so se odpravili en dan prej, da so bili za naslednje štiri dni tekmovanja dodobra spočiti. Osebni rekordi, finalni nastopi in uvrstitev na stopničke za najboljše tri pa so bili vsakodnevni izkupiček Ilirijanov.  

Vse sodelujoče na tekmovanju in njihove rezultate in dosežke najdete TUKAJ.