zimska državna prvenstva v kratkih bazenih

Na nedavnih zimskih državnih plavalnih prvenstvih v Sloveniji smo v Plavalnem klubu Ilirija dosegli izjemen uspeh. Na obeh tekmovanjih smo se uvrstili na drugo mesto med vsemi slovenskimi klubi ter na prvo mesto med ljubljanskimi klubi. To je izjemen dosežek za naš klub, ki smo s svojim trudom, vztrajnostjo in talentom dokazali, da se trud in vztrajnost vedno izplačata.

Prvenstvo za dečke in deklice je potekalo med 27. in 29. januarjem 2023 v Ljubljani, medtem ko je bilo prvenstvo za mlajšo kategorijo dečkov in deklic organizirano med 18. in 19. marcem 2023 v Kranju. Na obeh prvenstvih smo predstavljali močno ekipo mladih plavalcev in plavalk, ki so se odlično izkazali na tekmovanjih. Kljub močni konkurenci smo dokazali, da smo sposobni tekmovati na najvišji ravni ter se boriti za najvišja mesta na državnih prvenstvih.

Dosežki našega kluba in številne medalje (na obeh prvenstvih smo absolutni zmagovalec v številu osvojenih odličij) so navdušili tako naše tekmovalce kot tudi gledalce. Pričajo o visoki kakovosti Ilirijinega plavalnega programa, ter strokovnega vodenja in dela s talentiranimi mladimi plavalci. Z našimi dosežki smo že zdaj navdih za vse mlade plavalce, ki želijo s svojim trudom in vztrajnostjo doseči velike uspehe na plavalnem področju.

Vsem mladim plavalcem Plavalnega kluba Ilirija čestitamo za dosežene uspehe na državnih prvenstvih ter jim želimo veliko sreče in uspeha na prihodnjih tekmovanjih.

Rezultate obeh prvenstev si lahko ogledate na spodnjih povezavah: