Sodniška sekcija Ilirije se je okrepila

Dočakali smo spostitev ukrepov in s tem tudi dan, ko je bilo možno organizirati usposabljanje za plavalne sodnike. Kar 6 Ilirijanov in Ilirijank bo kmalu pridobilo naziv plavalnega sodnika in okrepilo sodniške vrste PK Ilirija.

V petek popoldan so kandidati opravili teoretični del usposabljanja, na katerem so se seznanili z osnovnimi pravili posameznih plavalnih tehnik ter najpogostejšimi napakami in podrobno spoznali pravila plavalnih tekmovanj.

Trije najbolj zagreti kadidati so že na sobotnem MM Ljubljana pridobljeno teoretično znanje preizkusili tudi v praksi. V družbi izkušenih kolegov so nabirali prve dragocene izkušnje in tudi muhasto vreme, ki tradicionalno spremlja tekmo na Kodeljevem, jih ni odvrnilo od budnega spremljanja dogajanja ob in v bazenu.

V kolikor ste morda prvo letošnje usposabljanje zamudili, lahko svojo prijavo kadarkoli oddate vodji plavalnih sodnikov, Katjuši Tomšič Juvančič na sodniki@plavalniklub-ilirija.si, ki vam bo z veseljem posredovala vse potrebne informacije in vas obvestila o naslednjem terminu.