2:01,08

Odprto državno prvenstvo je postreglo z zanimivimi borbami in številnimi odličnimi rezultati slovenskih plavalcev in plavalk. Izjemno plavanje so pokazali tudi mladi Ilirijani, ki trenirajo pod vodstvom Matica Lipovža in Barbare Frohlich.

Za čisto poseben dosežek pa je poskrbel Anže Ferš Eržen, Ilirijan in študent Univerze v Texasu, ki je tudi letos del počitnic preživel doma v Ljubljani in dober mesec dni treniral z dolgoletnimi soplavalci.
V disciplini 200m mešano je s časom 2:01,08 za 49 stotink sekunde izboljšal državni rekord klubskega predhodnika Petra Mankoča, ki ga je Peter imel v lasti kar 21 let. Izjemnega rezultata smo se neizmerno razveselili vsi Ilirijani, nad rekordom pa je bil seveda navdušen tudi Anže.

Čeprav je, kot je povedal, pred državnim prvenstvom zbolel in se ni počutil najboljše, mu je nastop na 200m mešano dobro uspel. Po njegovih besedah bi ob odličnem nastopu lahko plaval še hitreje, ampak tudi s tem rezultatom je izjemno zadovoljen.
Kljub ne najboljšim nastopom v tem poletju, je zaključek Anžetove poletne sezone vrhunski. S tem je dobil tudi potrditev, da se je trdo delo na trenigih obrestovalo.

Anže se čez nekaj dni vrača v ZDA, kjer bo pričel s pripravmai na olimpijsko sezono, ki se je že zelo veseli.

Mi mu želimo, da v novi sezoni ponovno dokaže, da sodi med najboljše plavalce Slovenije.

Slovenski plavalni rekordi