Skip to content

Plavanje velja za najbolj zdrav šport predvsem z vidika vpliva vode na telo. Poleg odličnega počutja, ki ga plavalec zaradi sproščanja endorfinov občuti po treningu, ima plavanje velik vpliv tudi na zdravje posameznika. Z aerobnim treningom se namreč krepi kapaciteta pljuč, izboljšuje se prekrvavitev, med vadbo se razbremenijo sklepi, krepi se srčna mišica in povečuje se splošna gibljivosti. Poleg tega ne gre zanemariti socialnega vidika skupinske vadbe, saj se z leti oblikujejo povezane skupine plavalcev, med katerimi se spletejo dobra prijateljstva.

V plavalnem klubu Ilirija omogočamo celoletno rekreativno plavanje za odrasle. Pozimi se treningi izvajajo na bazenih v Tivoliju, na Kodeljevem in na Fakulteti za šport. V času prenove kopališča Ilirija, se bodo poleti treningi izvajali v Tivoliju in na Kodeljevem.

Plavalci lahko izbirajo med jutranjimi in večernimi termini, tako da si lahko vsakdo za trening najde čas, ki mu najbolj ustreza. Vodeno vadbo organiziramo tudi ob vikendih, ob nedeljah pa lahko izkoristite paket družinskega plavanja.

Z redno vadbo naši plavalci izboljšajo in izpopolnijo svoje znanje plavalnih tehnik, povečajo učinkovitost svojega plavanja, tako vzdržljivost kot hitrost, hkrati pa lahko preverjajo svoj napredek na različnih rekreativnih tekmovanjih v plavanju ali v športih, v katerih je plavanje ena od disciplin. Treningi se izvajajo pod strokovnim vodstvom usposobljenih plavalnih trenerjev, ki s svojim znanjem in izkušnjami pripomorejo k doseganju zastavljenih ciljev.

Nivo 1

Plavalec preplava najmanj 50m v poljubni tehniki, se ne boji globoke vode, potopi glavo in izdihuje zrak pod vodo.

Nivo 2

Plavalec preplava najmanj 50m v treh tehnikah plavanja (kravl, prsno in hrbtno).

Vadba poteka v bazenih Tivoli, Kodeljevo in bazenu na Fakulteti za šport.

Z vami bodo trenerji, ki že vrsto let uspešno vodijo skupine odraslih plavalcev pri Plavalnem klubu Ilirija.

Desno (spodaj na mobilnem telefonu) se nahaja elektronska prijavnica na poletni program plavanja za odrasle pri Plavalnem klubu Ilirija. Zaradi velikega zanimanja vam predlagamo, da prijavo opravite čim prej.

Cenik:

Plavanje za odrasle (mesečna vadnina):

  • 1x tedensko 50 Eur 
  • 2x tedensko 65 Eur 
  • 3x tedensko 75 Eur 

Družinsko plavanje (mesečna vadnina):

  • Starš + otrok 90 Eur 

V primeru dveh ali več članov v družini (isto gospodinjstvo) prejme drugi član in vsak naslednji član v družini 10 % popust.